Witam mam pytanie znacie może jakiś ciekawy sposób nauki języków obcych . Ucze się już dosyć długo języka angielskiego ale najwidoczniej obrałem zły sposób i nie mam satysfakcjonujących efektów . Prosił bym o pomoc z góry dzięki
Najskuteczniejszy sposób to jak najwięcej słuchać obcego języka - z filmów, wywiadów, reportaży itp. Na youtube jest tego mnóstwo.
Jechać za granicę - to jest najskuteczniejszy sposób na naukę języka obcego.
Osłuchać się z językiem, a więc najlepiej po prostu wyjechać, ale tak nie każdy może.
Ja ślęczałam nad tekstami piosenek, a filmy oglądam z napisami - też sporo mi to pomogło
Oglądanie filmów bez napisów, czytanie zagranicznych gazet, oglądanie zagraniczną TV lub filmiki na YouTube po angielsku.
Ja już próbowałam chyba wszystkiego. Coś tam umiem, ale ciągle nie potrafię myśleć po angielsku. Koleżanka niedawno była na kursie językowym na Malcie, chyba też wybiorę się za granicę. Może lepiej będzie wyjechać na
kurs do Londynu, żeby mówić czystym British English.
Najszybciej to człowiek się uczy jak jest na miejscu w danym kraju i słucha codziennie obcego języka od lokalnych osób.
Jeśli nie masz możliwości wyjazdu, to bierz lekcje od jakiegoś nativ speakera, który będzie z Tobą rozmawiał tylko w swoim języku ojczystym. Nauczysz się w ten sposób o wiele szybciej niż z książek czy filmów
(09-27-2013 10:52 PM)ninja napisał(a): [ -> ]Najszybciej to człowiek się uczy jak jest na miejscu w danym kraju i słucha codziennie obcego języka od lokalnych osób.
To na pewno ale nie zawsze jest taka możliwość.