Witam. W jakim banku najbardziej opłaca się założyć sobie konto osobiste? Wprawdzie zapoznałem się z
tym miejscem (znajduje się tam ranking banków) i kilka instytucji wzbudziło moje zaufanie. Są to mbank oraz alior bank. Gdzie warto jest Waszym zdaniem postawić na takie zobowiązanie?
mbank, ogólnie najtańsze są ekonta.
Rzeczywiście jeśli chodzi o konta, to mbank i ing chyba jeszcze mają takie tańsze, ale to i tak zależy od dokładnej i aktualnej oferty banku.
Jeśli chodzi o same banki czy konta, to dobrze jest sprawdzać opinie o nich i aktualności m.in na forach, np tutaj:
konto mbank opinie - bardzo ciekawe rozmowy, a do tego można na forum liczyć na pomoc w trakcie wybierania konta, kredytu, czy innych bankowych usług.
Wielu studentów szuka swojego pierwszego konta. Warto w takiej sytuacji skorzystać z porównywarki konta bankowych dla studentów. Sprawdźcie najnowsze porównania na
konta dla studentów .
Przy okazji tematu finansowego ja mam pytanie odnośnie inwestowania. To zagadnienie mnie teraz bardzo interesuje. Jeszcze jak pamiętam to z 2-3 lata temu oprocentowanie na kontach oszczędnościowych i lokatach było dość wysokie. Dzisiaj to praktycznie z 2%, a jeszcze od tego podatek Belki trzeba odjąć. Szukam czegoś korzystniejszego, a jednocześnie niezbyt ryzykownego. Jakie formy inwestowania oszczędności polecacie?
Jak np. postrzegacie inwestowanie w
sztabki złota - czy waszym zdaniem to dobry pomysł? O czym trzeba pamiętać, gdzie szukać jeszcze informacji na ten temat?
jeśli potrzebujesz kasy na krótko, to dobrą opcję jest szybka chwilówka np tutaj:
https://dailycredit.pl/szybka-chwilowka - myślę, że warto zobaczyć, co mają do zaoferowania. Jeśli chodzi i inwestowanie to wartość złota chyba obecnie spada.
Jestem na etapie, w którym szukam konta oszczędnościowego. Mam trochę oszczędności, ale nie wiem, na który bank się zdecydować. Znajoma poleciła mi ofertę banku
http://www.pocztowy.pl/indywidualni/kont...dnosciowe/ . Mogę raz w miesiącu przelać sobie te pieniądze za darmo, a więc nie wypłacałabym za dużo

Ale czy oprocentowanie jest dobre? Możecie się wypowiedzieć na ten temat, ewentualnie coś polecić?
Do doradcy najlepiej się przejść i to do kilku żeby ich sprawdzić heh