Forum Warszawa

Pełna wersja: Ulice kiedyś i dziś
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jak się zmienia nazewnictwo ulic, placów, skwerów? Dlaczego? Warto zmieniac?
Ja zmian nie odczuwam jakoś źle, może dlatego, że moja się nie zmieniła Uśmiech A czy warto zmieniać to nie wiem, nie ma w sumie po co Uśmiech
Mnie najbardziej drażni zmiana nazwy ulicy Stołecznej na ulicę Popiełuszki.... jest dużo nowych ulic, gdzie Popiełuszkę można by uhonorowac, a jakiegoś pejoratywnego wydźwięku w Stołecznej nie ma przecież...
Kilka zmian nazwy Placu Bankowego... był moment, kiedy nie wiedziałam, która nazwa jest właściwa i aktualna...
Właśnie przy każdej zmianie nazw ulic koniecznie jest aby wszyscy mieszkańcy, którzy są tam zameldowani zmienili wszelkie dokumenty(dowody osobiste, prawa jazdy itp) a to jednak są koszta. I często jest tak,że później ciężko jest z odbiorem różnego rodzaju przesyłek- sam miałem taką sytuację,że odesłano moją przesyłkę do nadawcy,bo została wysłana przed zmianą nazwy ulicy,a gdy doszła nazwa była nowa.
(01-11-2013 03:24 PM)ambrox napisał(a): [ -> ]Właśnie przy każdej zmianie nazw ulic koniecznie jest aby wszyscy mieszkańcy, którzy są tam zameldowani zmienili wszelkie dokumenty(dowody osobiste, prawa jazdy itp) a to jednak są koszta. I często jest tak,że później ciężko jest z odbiorem różnego rodzaju przesyłek- sam miałem taką sytuację,że odesłano moją przesyłkę do nadawcy,bo została wysłana przed zmianą nazwy ulicy,a gdy doszła nazwa była nowa.

Święta racja, szkoda ze nikt o tym nie myśli. Nie rozumiem po co przeprowadza się zmiany nazw ulic, jeśli stare są w porządku....
@kocur
bo np. władza się zmienia? :> Duży uśmiech
Zmiana ulicy wiąże się z ogromnymi kosztami miasta, tak jak opisał(a) to ambrox. Nie rozumiem zatem, po co władze przeprowadzają takie procedury, skoro miasto mogłoby zagospodarować te pieniądze na zupełnie inne cele, np. nowe drogi.
tak ale nie zmienia się nzw ulic po wyborach. Wiadomo, ze po upadku komunizmu parę nazw musiało się zmienić, ale nie przesadzajmy - Stołeczna do nich nie należy Uśmiech
Należy bo kojarzy się z wódką a alkoholizm trzeba tępić ;p
Stron: 1 2
Przekierowanie