Forum Warszawa
Zagraniczne kuchnie - Wersja do druku

+- Forum Warszawa (http://www.forumwarszawa.com.pl)
+-- Dział: Warszawa (/forum-1.html)
+--- Dział: Restauracje i lokale (/forum-6.html)
+--- Wątek: Zagraniczne kuchnie (/thread-103.html)

Strony: 1 2 3

RE: Zagraniczne kuchnie - lifeisgood - 10-14-2013 08:58 PM

Osobiście nie lubię ani sushi, ani owoców morza (z wyłączeniem krewetek). Jednak preferuję kuchnię polską, tradycyjną. Schabowy czy pierogi smakują lepiej niż jakieś tam kałamarnice, ośmiornice, małże, ślimaki czy inne. Ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje i szanuję, jeśli ktoś z apetytem zajada się takimi potrawami. Oczko

RE: Zagraniczne kuchnie - Bors - 10-22-2013 08:03 AM

Ja lubię tłuste i pożywne potrawy, czyli oczywiście kuchnia polska, do tego niemiecka i włoska (spaghetti bolognese rządzi)

RE: Zagraniczne kuchnie - cookie - 10-27-2013 07:54 PM

Ja lubię zjeść coś włoskiego, szczególnie pizze oraz spaghetti, Jedną z takich moich ulubionych restauracji serwujących włoskie jedzenie jest Doppio, ale byłbym wdzięczny za podanie nazw innych lokali.

RE: Zagraniczne kuchnie - nosleep - 11-30-2013 07:51 PM

Witam,
ze swojej strony mogę polecić Włoska restauracje Gallo d'oro, która znajduje się przy ul. Francuskiej Uśmiech
Uwielbiam do niej zaglądac Uśmiech potrawy są wysmienite. wchodząc na próg restauracji można już poczuć ciepło i opiekuńczość pani Hani, która doradzi, zapali świeczkę na stoliku, jak jest chłodno przyniesie kocyk

RE: Zagraniczne kuchnie - teron - 12-01-2013 03:04 PM

Też ostatnio był3m w Gallo d’oro Ristorante Taverna i powiem, że wystrój nie w mim stylu, ale jedzenie faktycznie wyśmienite. Gnocchi ragu w sosie bolońskim - przepyszne polecam każdemu Uśmiech Żona zachwycała się sardynkami. Piwko Biały niedźwiedź również bardzo dobre Uśmiech

RE: Zagraniczne kuchnie - jarko - 11-20-2014 12:42 AM

ja lubię kuchnię meksykańską.

RE: Zagraniczne kuchnie - Mat - 04-05-2015 07:49 PM

Zgłodniałem normalnie Uśmiech

RE: Zagraniczne kuchnie - Maniuss - 05-06-2015 01:14 PM

Jeśli szukacie jakiś zagranicznych kuchni, które dostarczają jedzenie na wynos to polecam Wam aplikację http://www.skubacz.pl/pizza/bialystok . Znajdziesz tam wszystkie lokale, które dostarczają jedzenie na wynos. Wystarczy wybrać miasto, wpisać adres i pojawią się wszystkie, które dowiozą Wam jedzeniee do domu Oczko

RE: Zagraniczne kuchnie - miroslawa - 10-30-2015 10:42 PM

Z zagranicznych kuchni najbardziej cenie sobie kuchnie włoską i oczywiście wspaniała włoską pizzę z http://www.presto-pizza.pl/ Prawdziwa pizza włoska to niesamowicie cieniutkie ciasto, różnorodność składników i oczywiście przepyszne sosy.

RE: Zagraniczne kuchnie - Karolina55 - 12-05-2015 09:20 PM

Sama nie szczególnie gustuję z typowo egzotycznych potrawach, bo zawsze boję się, co może się w nich znajdować. Natomiast włoska pizza Kraków to jest danie, które zawsze będzie mi smakować. Ciasto w Da Marco jest zawsze świetnie wyrobione, a poszczególne składniki pizzy doskonale dobrane.