Please disable Adblock!
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marketing bezpośredni
Enjum Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 35
Reputacja: 0
Witajcie,

Jakie działania obejmuje marketing bezpośredni? Czy roznoszenie ulotek Katowice to rodzaj marketingu bezpośredniego? Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Wódz bijąc się niewiele pomoże wiele zaszkodzi gdy zginie
#1 10-10-2017 01:33 PM
Odpowiedz cytując ten post
Paiston Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 36
Z tego co się orientuję, to o marketingu bezpośrednim w przypadku dystrybucji materiałów reklamowych mówimy wtedy, gdy ta dystrybucja ma charakter adresowy, czyli, innymi słowy, gdy mamy do czynienia z tzw. kolportażem dedykowanym. Oznaczałoby, to że takie typowe roznoszenie ulotek nie ma znamion marketingu bezpośredniego, aczkolwiek muszę przyznać, iż nie jestem pewny swojego stanowiska, bo od jakiegoś czasu już nie jestem na bieżąco w tych sprawach.
Waszyngton za zamkniętymi drzwiami
#2 10-10-2017 01:34 PM
Andrzej55 Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 400
Cóż, generalnie podobno im więcej form promocji wykorzystamy, tym lepiej. Niemniej jednak sam na pewno skupiłbym się na reklamie w sieci i takiej opcji jak pozycjonowanie stron . Możemy je zlecić, podobnie zresztą jak wykonanie samej strony INB Marketing. Dzięki takiemu zabiegowi wiele osób dotrze na naszą witrynę, a tym samym będziemy mieli spore szanse na pozyskanie dużej liczby klientów.
#3 10-17-2017 10:04 PM
refa Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 17
Chyba nie ilość promocji się liczy, ale dostosowanie ich do tego czym się zajmujemy i do jakich klientów chcemy dotrzeć. Prowadząc osiedlowy sklep mięsny możemy go wypromować dzięki reklamie tradycyjnej. Gdy chcemy w nim wprowadzić garmaż, w tym dania na ciepło to można by było pokusić się o promocje w internecie by dotrzeć do klientów, którzy siedzą w domu i chcą coś zamówić albo na wieczór, albo na większą imprezę którą planują za jakiś czas. W tym drugim przykładzie przyda się reklama w internecie. Stworzenie strony internetowej, jej promocja, a może nawet jakiś blog z propozycjami na udany catering. Taki blog i działania z content i buzz marketingu przynoszą najlepsze efekty, tak przynajmniej wynika z mojej współpracy z agencją SEO z Łodzi http://www.newproject.biz.pl .
#4 12-13-2017 03:59 PM
kalia Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 634
Ja uważam, że dużo lepszą opcją jest podejmowanie działań w internecie. Wiesz czym jest SEO PR? Jeśli nie to odsyłam do artykułu funkymedia: http://funkymedia.pl/jak-prowadzic-dzial...eo-pr.html. Po lekturze koniecznie napisz swoją opinie bo jestem bardzo ciekawa, co inni o tym sądzą.
#5 01-30-2018 12:51 PM
twist Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 800
W dzisiejszych czasach, gdy chcemy byc zauważeni w internecie musimy inwestować w reklamę i pozycjonowanie stron. Mnie interesuje pozycjonowanie stron internetowych Poznań. Dzieki takim zabiegom klienci szybciej do nas trafią.
#6 02-12-2018 12:46 PM
cookie Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 468
jeśli już, to lepiej szukać takie firmy w Warszawie Uśmiech
#7 02-22-2018 10:23 PM
Ajlar Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 404
Znalazlem fajna, ciekawa i oryginalna forme reklamy praktycznie kazdej firmy. Co to takiego? Talie kart spersonalizowane. Spojrzcie: http://www.fabryka-kart.eu/produkty-reklamowe/ - firma wykonuje karty zgodnie z naszymi wytycznymi. Talie kart mozna rozdawac potencjalnym klientom, w ten sposob reklamujac firme. Co o tym sadzicie?
#8 05-13-2018 05:37 PM
Qrac89 Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 432
Jestem zdania, ze każda forma reklamy jest wartościowa o ile umiemy umiejętnie wykorzystać narzędzia. Wielu właścicieli firm i marketingowców uważa, ze np. bazy firm nie sprawdzają się w pozyskiwaniu klientów, a ja uważam inaczej, bo u mnie sprawdza się to całkiem nieźle. Może dlatego, ze bazy kupuje od firmy, której strona znajduje się tutaj https://www.infobrokering.com.pl/baza-firm-czeskich
#9 09-25-2018 09:01 AM
felek00 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 35
Fajny pomysł z taliami kart Uśmiech Idealny gadżet np na targi. Na targach można zdobyć wielu klientów, dlatego wraz z rozwojem firmy warto brać w nich udział. Nim wybierzemy się na nie - trzeba zagospodarować stanowisko. Zacznijmy od stojakach na ulotki, rollupach lub potykaczach, ladach i trybunkach wystawienniczych jak i ścianki reklamowej. A wszystko można kupić na https://www.retio.pl/. Będąc tak wyposażonym możemy śmiało ruszać na podbój rynku Uśmiech
#10 02-08-2019 01:36 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

roznoszenie ulotek łódź

wypożyczalnia samochodów katowice

Polecamy: