Please disable Adblock!
Czy czujecie się bezpiecznie w swoim domu?
|
Qrac89
![]() Dużo pisze ![]() ![]() ![]() ![]() Liczba postów: 432 Dołączył: Jan 2015 Reputacja: 0 |
Niby nie mieszkam w niebezpiecznej okolicy. Wszyscy się bardzo dobrze znamy z sąsiadami. Choć nie powiem kilku moich sąsiadów jakąś tam odsiadkę ma na koncie. Ale zazwyczaj nie były to odsiadki za włamania. Zresztą podchodzę do tego, że swoich się nie rusza. Ale zawszę na noc zamykam dom i furtkę. A kosztowności mam schowane w sejfie z https://www.saffort.pl/sejfy-antywlamaniowe . Zresztą jak wyjeżdżam to chowam tam też laptopa i inne mniejsze sprzęty, które do sejfu wejdą. Zazwyczaj też klucze zostawiam sąsiadowi, który podlewa mi kwiaty i opiekuje się psem. Nie uważam aby był potrzebny mi monitoring i abym miał taki dom gdzie wymagane jest zamontowanie alarmu. Jak jestem w pracy to o dom jestem spokojny, bo osiedla pilnuje monitoring osiedlowy w formie emerytek patrzących przez okna. A trzeba przyznać taki monitoring jest najlepszy. Znają wszystkich na osiedlu więc w razie czego wiedzą kto jest obcy. Od razu dzwonią po straż miejską. I nasze łobuzy na osiedlu często maja przed nimi respekt, bo zazwyczaj są one z rodziny lub opiekowały się one nimi jak byli mniejsi.
|
08-25-2017 10:34 AM
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polecamy: