Please disable Adblock!
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zmiany, zmiany, zmiany
testina Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
Reputacja: 0
Jak wyczytałam w tygodniku Niedziela już w latach 1895-98 Elizabeth Cady Stanton wydała „Biblię dla kobiet”, gdzie zaproponowała typowo "feministyczną" interpretację Pisma Świętego. Był to jako ważny krok w walce z nierównym traktowaniem kobiet i mężczyzn. Pomniejszano wówczas jej dokładną analizę tekstu Pisma Świętego. Teraz z bardziej odważna teoria pojawiła się w kościele w Szwecji. Pani prymas doprowadziła do przegłosowania wśród duchownych nowej ewangelizacji zgodnie z którą Bóg jest postacią bezpłciową. Wyczytałam to z artykule na blogu http://www.insideyourlife.pl/2017/11/now...wecji.html . Z początku pomyślałam że to żart ale podobne informacje są na oficjalnych stronach kościoła protestanckiego w Szwecji. Przypominam że pani prymas jest powszechnie znanym i szanowanym teologiem. W ubiegłym roku podkreślano znaczenie jej spotkania z Papieżem podczas inauguracji 500-lecia reformacji, które odbyło się właśnie w Szwecji..
#1 12-09-2017 03:59 PM
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

roznoszenie ulotek łódź

wypożyczalnia samochodów katowice

Polecamy:
This website attempted to run a cryptominer in your browser. Click here for more information.