Please disable Adblock!
Kawa bezkofeinowa to chemia?
|
Zuzanna
![]() Dużo pisze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Liczba postów: 320 Dołączył: Aug 2013 Reputacja: 0 |
Jak to jest z tą kawą bezkofeinową?
To jest jakaś chemia? Czy to w ogóle jeszcze jest kawa? |
#1
06-06-2019 12:44 PM
|
|
|
gustawa
![]() Stały bywalec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Liczba postów: 805 Dołączył: Aug 2013 Reputacja: 0 |
To nie jest chemia.
Po prostu kofeina jest wytrącana w naturalny sposób z ziaren kawy. Także nie wpływa to ani na smak, ani nie są wprowadzane żadne dodatkowe substancje. Tutaj https://www.tommycafe.pl/blog/28_czy-kaw...-kawa.html widziałam, że jest ciekawy tekst na ten temat. Poczytaj tam sobie dokładniej. Jest to wyjaśnione, jak się usuwa kofeinę z kawy. |
#2
06-07-2019 06:15 PM
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polecamy: